Voor wie

Financieel Echtscheidingsadviseur richt zich op mensen die gaan scheiden, een geregistreerd partnerschap ontbinden of een samenleving verbreken.

Belangrijk is dat de mensen samen willen praten en werken aan een, voor beide partijen, zo bevredigend mogelijke oplossing. Zo voorkom je nodeloos juridisch getouwtrek en negatieve uitlatingen over en weer. Dat scheelt veel in de emotionele beleving maar ook, niet onbelangrijk, in de kosten. U hebt één adviseur die het hele dossier voorbereidt. Uiteindelijk moet een advocaat het echtscheidingsverzoek indienen bij de Rechtbank. Deze heeft nu nog een beperkt aantal uren werk aan het dossier en dat scheelt weer aanzienlijk in zijn kosten.

In de praktijk komt het vaak voor dat één van beide partners de koffers pakt en tijdelijk ergens anders gaat wonen en de ander aan haar of zijn lot overlaat. Dit brengt zulke emotionele consequenties met zich mee, met als gevolg, dat men totaal niet in staat is om te bepalen wat er allemaal geregeld moet worden en waar te beginnen.

Dan is dit het moment om de Financieel Echtscheidingsadviseur in te schakelen. Hij zal samen met u de zaken op een rijtje zetten en proberen de ander, samen met u, aan tafel te krijgen en te bepalen of er een bereidheid is om er samen uit te komen.

Het komt ook voor dat mensen een second opinion willen over een elders verkregen advies. Uiteraard kunt u daarvoor ook bij ons terecht.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.